MAAILMAN SUURIN RISTEILYALUS MS HARMONY OF THE SEA

Maailman suurin risteilyalus on valinnut XSPlatformsin suunnitteleman ja toteuttaman putoamissuojauksen
XSPlatforms on suunnitellut kustomoidut XSLinked -turvavaijerijärjestelmät tällä hetkellä maailman suurimmalle risteilyalus MS Harmony of the Seas’ille. Näin huolto- ja pesutyöt voidaan tehdä turvallisesti.

Royal Caribbean-varustamon viimeisin, kansainväliseen Oasis-luokkaan kuuluva lisä on rakennettu STX:n Ranskan telakalla Saint-Nazairessa, missä putoamissuojausjärjestelmän asensi XSPlatformsin asennuskumppani Altivia.
Aluksella tehdyn laajan riskikartoituksen jälkeen Altivia ja XSPlatforms tarjosivat ratkaisun, joka mahdollistaa turvallisen pääsyn moniin korkeisiin paikkoihin, kuten tämän uivan kaupungin  tutkajärjestelmään ja savupiippuun (funnel??).

Harmony of the Seas’in ennen vihkimistä tekemän purjehduksen saapumista Southamptonista Rotterdamiin seurasi tuhansia katsojia, joista tarkkasilmäisimmät saattoivat nähdä ikkunanpesijöitä kytkettyinä aluksen keulaan asennettuihin XSLinked-turvavaijereihin.
Maailman suurin risteilyalus jää Eurooppaan kesän 2016 ajaksi, ennen kuin suuntaa Atlantin yli Karibialle.

Putoamissuojausratkaisumme

Seitsemään eri paikkaan Harmony of the Seas:in rungossa asennettiin 22:n turvavaijerin sarjat.
Jotta turvavaijeriratkaisut voitiin liittää turvallisesti laivan rakenteisiin, XSPlatforms kehitti useita ratkaisuja, joita ei oltu käytetty koskaan aiemmin. Tässä projektissaa käytettiin 273 ruostumattomasta teräksestä valmistettua AISI 316 – turvavaijerikannatinta. Kaikkiaan Harmony of the Seasille asennettiin lähes kilometri turvavaijeria.

Tämän lisäksi XSDynamic – iskunvaimentimet kävivät läpi epoksikäsittelyn ja ne tullaan sinetöimään erityisellä suojuksella, joka on suunniteltu ehkäisemään suolaveden vaikutusta.

Juuri tällaisissa erityisissä, pienissä yksityiskohdissa XSPlatformsin kokemus ja asiakaslähtöisyys tulee esille parhaimmalla tavalla.

Putoamissuojaus merenkäyntisektorille

XSPlatforms ja sen ranskalainen asennuskumppani Altivia valittiin tähän projektiin jo rakennusvaiheessa nimenomaan siksi, että molemmilla on tunnustettua kokemusta kustomoiduista putoamissuojausratkaisuista. Tämä helpotti asiakkaan vaatimusten ja erityisolosuhteiden huomioonottamista. Sama tiimi oli toteuttanut onnistuneesti edelliset merenkäyntisektorille tehdyt putoamissuojausratkaisut.

Laivanvarustajat ovat luottaneet tähän putoamissuojausyhteistyöhön jo vuodesta 2004 saakka. XSPlatforms ja Altivia aloittivat tämän projektin vuonna 2014, jolloin XSPlatformsia pyydettiin suunnittelemaan mittatilaustyönä  tehtävä ratkaisu Harmony of the Seasin vinoihin seinäpintoihin.

Tämänkin onnistuneen yhteistyön jälkeen on todennäköistä, että Altivialle ja XSPlatformsille tullaan jatkossakin luottamaan uusia merenkäyntisektorin projekteja Ranskassa.

 

Takaisin

Ota yhteyttä

Vastaamme sinulle yhden työpäivän kuluessa.

Yhteydenotto